MESK

Medicinarspexet Umeå

<< Tillbaka

1983Aladdin-programblad

1983

Aladdin

eller – Os pubis emellan

Denna beskrivning är en sammanfattning av Daniel Kjellgren. Som hits räknas de låtar som fick mest bifall, eller som får räknas som klassiker.

Var: Rotundan, Universum.
När: 22/10, Två föreställningar samma dag.
Initiativtagare var mest Thomas Eriksson och Nils Albiin, men om någon skulle kallas spexgeneral så var det Per ”Sälle” Lindström.
Handling: Det var närmast en nummerrevy, där olika nummer från in och återsparkar sammanfogades av en lös handling med Aladdin (Lars Gustavsson), en patient på neurokirurgen, som råkar hamna i en gammastrålekanon och sedan förflyttas till en annan dimension där han träffar Anden (Erik Berglund) som sedan trollade han fram de olika revynumren. Jag tror det slutade med att Aladdin kommer hem igen.
Hits: Nja…
Kuriosa: Inleddes med en liten videofilm om hur Aladdin går vilse på lassa. Aladdin stavades både Alladin och Aladin på affischer och biljetter. Martin Uddestrand skötte ljuset och det gick oförklarligt bra då han inte dök upp på genrepet (det var bara ett rep).
Hur bra det var är oklart men både publiken och spexarna fick mersmak. VK skrev i sin recension att det var bra och krävde ett spex årligen!

<< Tillbaka