MESK

Medicinarspexet Umeå

<< Tillbaka

1985-sherlock-programblad

1985

Sherlock

eller – En studie i rått
eller – What’s on Sherlock
eller – Arslen, lik och gamla hästar

DENNA BESKRIVNING ÄR EN SAMMANFATTNING AV DANIEL KJELLGREN. SOM HITS RÄKNAS DE LÅTAR SOM FICK MEST BIFALL, ELLER SOM FÅR RÄKNAS SOM KLASSIKER.

Plats: Östra gymnasiet
Tid: 1/11 och 2/11. På lördagen den 2a gavs dessutom en extraföreställning pga att biljetterna tog slut.
Handling: En mycket invecklad historia som skrevs på skrivmaskin och till allas förvåning knöts det hela ihop på slutet utan större korrigeringar. Historien utspelades på Lord Archibald Buttram-Kents gods på ruinens brant. Diverse tjuvar, släktingar, fordringsägare, zigenare och Indier anlände och sedan försvann diamanter, giftormar kom lös, kärleksdrycker dracks av fel personer och Lorden drabbades av sumpfeber. Den senile Sherlock dök inte upp förrän i slutet men trots att han var helt oduglig löste sig allt.
Hits: SMHI (Oliver’s army)
Kuriosa: Sherlock skulle sjunga en sång – Sherlock Holmes (Yes sir, that’s my baby), men då det visade sig på genrepet att han inte kunde sjunga, fick det bli ett dansnummer istället. Texten var dock bra vilket kan ses i programbladet och i första upplagan av Näktargalen. Skurken Edgar (”Affe” Nilsson) skulle få en ljuskrona i huvudet i finalen, men när vi väl var på plats visade det sig att rekvisita hade tillverkat en riktig ljuskrona av plåt som vägde multum och som vi inte kunde låta falla i huvudet på Affe utan livsfara. In stiger Olof Nylander och tillverkar under natten en ny ljuskrona av reflexer och mjukplast! Sen hjälpte Olof oss i många spex med specialeffekter. Detta var första spexet där repliken ”Lyss… nå’n kommer” sades på scenen. Första spexet med spextröjor var det också.

<< Tillbaka