MESK

Medicinarspexet Umeå

<< Tillbaka

1987 Mata Hari affisch

1987

Mata Hari

eller – På västfronten intet bytt
eller – Pink Freud

DENNA BESKRIVNING ÄR EN SAMMANFATTNING AV DANIEL KJELLGREN. SOM HITS RÄKNAS DE LÅTAR SOM FICK MEST BIFALL, ELLER SOM FÅR RÄKNAS SOM KLASSIKER.

Plats: Östra gymnasiet
Tid: 13/11, 14/11 (2 föreställningar) och 15/11
Handling: Professor Knackwurst lyckas fly till det neutrala Schweiz med sin uppfinning som ”ska göra slut på alla krig”. Mata Hari, General Ludendorff, Tsarfamiljen mfl dyker upp och efter att ett antal väskor förväxlats är cirkusen igång. Det visar sig att uppfinningen är en flärp, och i finalen delade vi ut flärpar till publiken så att alla kunde blåsa.
Hits: Soldatvisa (Lilla Idas sommarvisa), Ett lättfärdigt stycke (Boom, Boom), Grupp 8:as sång (Sånt är livet)
Kuriosa: Visa av skadan vid tidigare spex tränade vi flera gånger på sångerna och det blev bättre! Ett riktigt lyft musikaliskt. Dr Knackwurst skulle bli osynlig och vi beställde en dyr filmduk som skulle hängas framför honom så att man med en ljusförändring skulle få honom att gå upp i rök, men det blev inte riktigt den effekt vi hoppats på. Vi hade en riktig prolog i form av en svartvit journalfilm som vi spelat in på 16 mm film. Till den spelade vi ett kommentatorband på en kassettspelare, som fick synkas manuellt.. Analogt för hela slanten. Detta år for vi på Turné till Linköping för första gången.

<< Tillbaka