MESK

Medicinarspexet Umeå

<< Tillbaka

Leonardo

eller – Arsenik och gammal peppar

eller – Ren essens och smutsig byk

DENNA BESKRIVNING ÄR EN SAMMANFATTNING AV DANIEL KJELLGREN. SOM HITS RÄKNAS DE LÅTAR SOM FICK MEST BIFALL, ELLER SOM FÅR RÄKNAS SOM KLASSIKER.

Plats: Östra gymnasiet
Tid: 10/11, 11/11 (2 förställningar), 12/11
Handling: Dogen av Venedig har ekonomiska och äktenskapliga problem. Han vill gifta bort sin dotter Mona Lisa med Björn Borgia. Samtidigt försöker Leonardo lösa problemet med den ökande trafiken på Venedigs kanaler.
Hits: Ponnysuckle Rose (Fire).
Kuriosa: Skrevs av två manusgrupper, och sedan skulle det hela sättas ihop. Det blev lite för mycket uppslag och spexet blev väldigt långt. Mycket roligt fanns det också. Den hopfällbara kopieringsmaskinen och inbrottscenen tex. Prologen var en tur på ett konstmuseum som slutar med att Leonardos spöke målar målningen nattvarden på en stor filmduk. När sedan duken faller sitter skådespelarna precis som på målningen med Dogen av Venedig på Jesus plats. Under sista föreställningen föll Pepperoni (Ulrika Eriksson) så illa när hon trillade ner i grytan att hon bröt underarmen. Hon gör sin omstart och tar sig sedan krypande av scenen i skydd av scenografin, Bakom scenen får hon smärtstillande och armen spjälas. Hon spelar resten av föreställningen och far sedan till lassa , röntgas och gipsas. Vid turnén till Linköping, veckan därpå  fick hoppet i grytan göras av en stuntman. I slutscenen kom Leonardo, Lucretia Borgia och Dogen inflygande med en ballong. Mycket vajrar var det.

<< Tillbaka