MESK

Medicinarspexet Umeå

<< Tillbaka

1990

Nefertiti

eller – Varats olidliga fettma
eller – En kamel för ett kungarike
eller – Det pyramidala misstaget

 DENNA BESKRIVNING ÄR EN SAMMANFATTNING AV DANIEL KJELLGREN. SOM HITS RÄKNAS DE LÅTAR SOM FICK MEST BIFALL, ELLER SOM FÅR RÄKNAS SOM KLASSIKER.

Plats: Östra gymnasiet
Tid: 8/11, 9/11 (2 förställningar), 10/11
Handling: Egypten tävlar med Nubieriket om att få arrangera de olympiska vinterspelen. För att öka Egyptens status låter Farao bygga en jättestaty av sig själv. Tyvärr sjunker statyn i kvicksanden så att bara faraos spetsiga hatt sticker upp och bildar keopspyramiden.
Hits: Voodoo gör ont (Son of a Preacherman), Tänk om han tar mig under ett skinn (I’ve got you under my skin), Vinterspel (En gång till)
Kuriosa: En stor orkester hade vi, under ledning av Patrik Westin, och många goda sångare. Fantastisk dekor var det. En ny manusgrupp. En föredömligt enkel och rak handling, men kanske lite plumpt ibland. Mycket skämt om kroppsfunktioner och svartsmink var det och de två pantade nubierna Saddit och Saddat hade väl inte slunkit igenom censuren idag. I prologen blev Indiana Jones jagad av Araber och åkte linbana över publiken. Under Linköpingsturnén blev vi bestulna på en byggnadsställning som vi hade hyrt, vilket gjorde att ekonomin blev usel. En promotionvideo gjordes till spexet, med nyskriven musik och rap. Första spexet där man sade: Så det var hela tiden du. Mikael Andersson strukturerade upp produktionsarbetet och gjorde en manual som senare spexgeneraler har haft nytta av.

<< Tillbaka