MESK

Medicinarspexet Umeå

<< Tillbaka

1991

Snorre

DENNA BESKRIVNING ÄR EN SAMMANFATTNING AV DANIEL KJELLGREN. SOM HITS RÄKNAS DE LÅTAR SOM FICK MEST BIFALL, ELLER SOM FÅR RÄKNAS SOM KLASSIKER.

Plats: Östra gymnasiet
Tid: 15/11, 16/11 (2 förställningar), 17/11
Handling: Trälen Snorre upptäcker att hans far egentligen är Ingolf som var en av vikingarna som befolkade Island. Han blir kär i Harald Hårfagers dotter och just som han ska utkämpa en stor duell blir det vulkanutbrott och alla kommer till Valhall.
Hits: Kanonfull visa (Donna nobis), Fångad i ett korvskinn (Fångad av en stormvind), Asatro (Barnatro)
Kuriosa: Skrevs av tre gamla spexrävar (Daniel Kjellgren, Magnus Domellöf och Göran Brattsand) under en vecka i Hemavan. Vi tyckte att det varit strul med manus de två senaste åren och eftersom vi redan då var överåriga trodde vi att enda chansen att få igenom vår idé var att presentera ett färdigt spex. Så på Synopsistävlingen presenterade vi ett färdigt manus med scenografi och illustrationer. Det var en kupp, men spexet blev riktigt bra. Prologen var TV-showen Gott slut, där Balder Ling presenterar hur många vikingar som kommit till Valhall från de nordiska länderna. Då ingen kommer från Island tar Oden och reser ner till jorden och ser till att Island befolkas. Turnén gick till Luleå i hyrd ULTRA-buss, som kördes av spexaren Aron Marklund. Detta pga bristande ekonomi. Snorhalt var det och bussen var nära att fara i diket flera gånger.

<< Tillbaka