MESK

Medicinarspexet Umeå

<< Tillbaka

1993

Amundsen & Scott

eller – Sydpolare
eller – Tsarens Curie

 DENNA BESKRIVNING ÄR EN SAMMANFATTNING AV DANIEL KJELLGREN. SOM HITS RÄKNAS DE LÅTAR SOM FICK MEST BIFALL, ELLER SOM FÅR RÄKNAS SOM KLASSIKER.

Plats: Östra gymnasiet
Handling: Robert Scott vill undvika att gifta sig med Sylvia Bitchbottom och far på drottning Victorias uppdrag till sydpolen för att hämta radioaktivt radium, som skjutits dit med kanon av misstag. Han får konkurrens av äventyraren Amundsen och den slemme Bismarck, som vill ha radiumet till den tyska armén. Till slut möts de alla på sydpolen, dit Bismarck tagit sig med u-båt (sic!). Robert Scott överlever och får sin Jenny Lind.
Hits: Snö och Is (Eloise)
Kuriosa: Ett riktigt bra spex. Spexkvartetten som framförde Snö och Is fick många omstarter (början på en trend). I Linköping var pianisten som kompade Caroline Zickerman inte med så hon fick sjunga singback. Johan Lundh, som satt vid pianot gjorde en stor grej av det och spexade loss vid pianot till publikens jubel. Prologen var gjord som en Humphrey Bogart film noir, med berättarröst, om hur Amundsen bestämmer sig för att resa till sydpolen. Spexet är känt för att så många djur fick sätta livet till. Rävar jagades, fiskmåsar och isbjörnar skjöts, slädhundar förgiftades och en pingvin blev överkörd av en motorsläde. Turné till Linköping.

<< Tillbaka