MESK

Medicinarspexet Umeå

<< Tillbaka

(Affisch kommer inom kort)

1995

Lajka

eller – Apport till himlen
eller – Rasputnik

DENNA BESKRIVNING ÄR EN SAMMANFATTNING AV DANIEL KJELLGREN. SOM HITS RÄKNAS DE LÅTAR SOM FICK MEST BIFALL, ELLER SOM FÅR RÄKNAS SOM KLASSIKER.

Plats: Sagateatern
Handling: USA och CCCP tävlar om vem som ska komma först ut i rymden. Den elake munken Rasputin är på jakt efter en spektralsten som råkar komma med i Lajkas rymdkapsel.
Hits: Himla hund! (Änglahund), Vill ha makt! (Hobo Humpin’ slobo babe)
Kuriosa: Johan, Fredrik och Rickard tillbaka som manusförfattare. Ett riktigt bra spex. Allt var tajtare än året före. Jonas Pedersson (som tekniskt sett faktiskt inte var medicinare) var fullkomligt sjövild som Rasputin och att han inte bröt benen under sitt sångnummer är ett under. Detta var första året vi hade audition för att prova till rollerna. Det ledde till tandagnisslan hos en del, men var nog bra för spexet. Prologen skrevs av undertecknad och var vår mest genomarbetade hittills. En halvgenomskinlig duk hängdes framför scenen och bakom den kunde man agera om scenen belysdes. Släcktes ljuset kunde man projicera diabilder på duken. Så blev det som en stumfilm i svartvitt med textrutor. Allt analogt! Kennedy skulle göra entré i sista akten i fallskärm. Detta gjorde att skådespelaren var tvungen att hänga i en sele högt uppe i luften under en tjugo minuter innan hon hissades (föll) ner. På genrepet visade det sig att skådisen led av höjdskräck och fallet fick göras av en stuntman i stället. Turné till Linköping.

<< Tillbaka