MESK

Medicinarspexet Umeå

<< Tillbaka

2015

Alice i Underlandet

eller – Alice! Alice? Who the fuck is Alice
eller – Flykten från Allt-Patrask
eller – Kill Bill

När: 12-15/11 (tors-sön)
Var: 5 föreställningar på Vävenscenen
Hur: ca 100 aktiva spexare
Biljettpris: 150kr

Alica hamnar av en slump i Underlandet där hon tar på sig att lösa fallet med en döde Valrossen och hamnar snart tillsammans med den kanske inte så galne Hattmakaren och Marsharen på ett svindlande äventyr bland glade snickare, larver och blommor. Samtidigt smider Cheshirekatten planer och sätter sina hantlangare Tweedledee och Tweedledum för att försöka sabotera Alices utredning genom att sätta dit ödlan Bill för mordet. Alice och de andra befriar dock Bill från fängelset och får samtidigt då veta sanningen av en sköldpadda. Det hela leder till att de bryter sig in i Cheshirekattens stuga genom ett spontant tekalas för att försöka återfå bevisen för att sätta dit den riktige mördaren. Alice har dock successivt blivit galen och det slutar med att hon istället sätter dit Hattmakaren för mordet. Turligt nog har Marsharen fortfarande lite vett kvar i skallen och räddar situationen i sista stund.

Kuriosa: En medlem i PR-gruppen sökte spons från Lipton, vilket blev lyckat. Dock pga en kommunikationsmiss så fick spexet 1000 paket med te då Liptons tolkning av en paket är en kartong med 10 stycken av det som vi normala människor kallar för paket.

Annan kuriosa: Detta var första spexet på Väven och vi lyckades sätta igång brandlarmet och tvingas till en utrymning redan första dagen. Turligt nog tog Väven själva på sig misstaget och vi blev inte skyldiga någonting för utryckningen.  

Tredje kuriosa: Medicinarspexet hade publikrekord detta år med samtliga fem föreställningar i princip slutsålda. Biljetterna tog slut redan andra dagen på försäljningen.

<< Tillbaka