MESK

Medicinarspexet Umeå

Fem snabba med styrelsen

2015 november 1
Journalisterna

En solig eftermiddag i september ställer en peppad och förväntansfull MESK-styrelse upp på en intervju. Vad gör då egentligen en styrelse? Enligt Wikipedia så är en styrelse en grupp personer som har utsetts att svara för förvaltning och organisation i en förening. Mycket lurigt. Här försöker vi ta reda på lite mer om personerna som svarar för förvaltning och organisation i Medicinarspexet.

 

1.      Beskriv dig själv lite kort

2.      Om du skulle vara ett djur, vilket skulle det vara och varför?

3.      Vem skulle spela dig i filmen om ditt liv?

4.      Vad skulle din sista måltid bestå av?

5.      Vilken är den bästa boken du har läst?

6.      Bus eller godis?

 

Eric Ramnemark, ordförande

1. Jag heter Eric, spexar mitt fjärde spex, andra MESK. Läser till läkare, termin 6. Föredrar lugna kvällar på restaurang över pumpade nätter på klubb. Ursprungligen från Bästkustens pärla, Halmstad. Är mot förmodan äldst i styrelsen.

2. Brunbjörn, de är gosiga och sover stor del av sitt liv.

3. Chris Pratt, innan Guardians of the Galaxy.

4. Anklever-terrine på toast med rårörda tranbär med Pinot Noir, eller Waguy med Chateau-neuf-du-Pape.

5. ”11.22.63” eller ”Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”.

6. Alltid Godis!

 

 

Henrik Sundström, ledamot

1: Hej jag heter Henrik, gör mitt femte spex, av vilka tre har varit MESK. Har oftast varit snyggbyggare, men har även sjungit litegrann och nu spelar jag piano i orkestern. Kommer från stan med Sveriges bästa hockeylag (du vet vilken). Läser för närvarande termin 8 på läkarprogrammet. Spelar gärna fotbollsmålvakt på fritiden.

2: En sån där sköldpadda från Galapagos som lever aslänge. Note to self: skaffa ett bra pensionsavtal.

3: Edward Norton.

4: Mammas korv i ugn, med extra mycket ost.

5: Hands down, ”Harry Potter och hemligheternas kammare”.

6: BUUUS!

 

 

Angelica Nilsson, sekreterare

1. Hej! Angelica här, jag gör mitt fjärde spex, och mitt andra MESK! Jag är undantaget som bekräftar regeln i styrelsen då jag inte läser till läkare utan till arkitekt och är inne på termin 5. I övrigt är jag en glad filur som kan vara allt från superblyg till totalt crazy beroende på humör och dag.

2. Jag skulle vilja vara en delfin för att de är vackra och smidiga men ändå starka. Jag menar, de kan ju döda en haj liksom, men är ändå fina och lekglada!

3. Svår fråga, men tror det skulle få bli Christina Aguilera. Hon är grym och hon är också kort.

4. En jättestor kak- och efterrättsbuffé.

5. Jag läser väldigt mycket efter humör och har därför svårt att definiera en favvo-bok, det beror helt enkelt på…

6. Massa bus och sen firar jag med godis!

 

 

Rebecka Kebby Karlheden, kassör

1. Hej, jag heter Rebecka! Jag gör mitt fjärde spex, mitt andra MESK. Läser termin 10 på läkarprogrammet.

2. Giraff, för dom är dom lugna. Långa och awesome!

3. Helena Bonham Carter, för att hon är crazy!

4. Toast med Kalix-löjrom och gräddfil.

5. Nimhs hemlighet.

6. Alltid bus!!! gasp“-Emoticon

 

 

Erik Flinth, vice ordförande

1. Erik är mitt namn, om ni tycker det är bökigt med Eric/Erik går det bra med Tård. Göteborgare born and raised men har någon outgrundlig anledning fastnat i Umeå och haft det trevligt med att plugga till läkare i 7 terminer. Detta kommer att bli mitt tredje spex och andra med MESK.

2. Kaja; de kan flyga, är relativt smarta och lagom irriterande.

3. Mikael Persbrandt, inte för att han hade gjort det bra men det hade blivit jäkligt intressant att kolla på.

4. En redig räkmacka.

5. Liftarens guide till galaxen.

6. Godis.

 

 

Hanna Jerndal, ledamot

1. Hej! Jag heter Hanna Banana Jerndal. Jag läser till läkare, termin 8. Det här året är jag ledamot i styrelsen. Jag är också med i skådisgruppen. Jag tycker att det är fantastiskt kul att spexa och har spexat sedan min andra termin här, så det börjar bli ett tag.

Jag har ett mål innan jag går ut, och det är att varva spexet! Det är alltså att ha varit med i alla grupper i spexet någon gång!

2. Jag skulle vilja vara en katt, men helst skulle jag vilja vara en katt som kan flyga och gillar att bada. Lite oklart. Jag känner mig som en jazzkatt, fast jag älskar den här frihetskänslan av att flyga – så en flygande jazzkatt, som gillar att bada. Jag älskar hav. Det är jag!

3. Hjälp! Vem skulle det vara? Det här är jättesvårt. Britta kanske! Hon känner mig ju väl faktiskt, och har ju alla chanser till att studera sin karaktär.

4. Ojoj. Det här är också jättesvårt; jag älskar ju mat så det här blir lurigt, men jag tror ändå att det måste vara något med kanel.  Så jag tänker mig bara kanel – det är så det blir den sista måltiden! Vilken drömsk död. Kanske en god ratatouille med kanel. Som jag får laga själv. Med gott sällskap. Och rödvin! Det ska vi ha! Då är jag nöjd.

5. Jag har så många som jag har fastnat för mycket, men jag tror ändå att jag säger ”Främlingen” av Camus. Men det är en jättesvår fråga och jag vill helst inte svara.

6. BUS! Alla gånger damkalsonger.

 

Lämna ett svar