MESK

Medicinarspexet Umeå

Vi taggar till med skådis

2015 november 10
Journalisterna

 

Två manusstuderande manusförfattare. Två manusförfattande skådespelare, mitt uppe i årets uppsättning av Medicinarspexet. Snart kommer Julia och Moa att stå på scen som Hjärter Dam respektive Tweedledum, men vilka är de egentligen bakom sina karaktärer?

 

Beskriv dig själv lite kort.

Julia: Oh, du kan inte be en författare göra det. Fast jo, det är faktiskt precis det du ska göra. Jag är en excentrisk-väldigt sprallig-vill göra alla andra runt omkring mig glad – människa. Jag är brutally honest med mina vänner, för att jag tycker att de förtjänar det. De förtjänar inte att vaggas in i en falskhet av mig. So I’m honest, I’m fun and you can call me at 911 blah blah blah. Det här är mitt första spex, jag är en rookie och jag är med i skådisgruppen. YEAY!

Moa: Jag är väl en sån där… människa. Det är lite distraherande att jag precis har hört Julia beskriva sig själv.

Julia: Får jag lägga mig i? Underskatta inte dig själv nu.

Moa: Jag är en sån där människa som underskattar mig själv. Jag är skådis, och det här är mitt första spex.

 

Julia

 

Försök sätta ord på ditt inre mörker.

Julia: När jag mår dåligt, så tänker jag mig alltid att man ser sig själv, den människosilhuett som man är, i ett fladdrande silkestyg. Som skimret i det här valvet, i minneshålshålan i Harry Potter. Ett sånt skimrande tyg, från Harry Potter 5, att det är kroppen. Och så är det som revor, i det här vackra tyget, som är skapt för att vara stilla och vackert. De här revorna får det som är strimlat att vaja i vinden, men det är också vackert på något konstigt sätt. Så tänker jag när jag mår dåligt.

Moa: Hur ska jag kunna toppa det där?

Julia: Det är sådär jag tänker på mig när jag mår dåligt. Just att alla människor har sina revor, i sig själva, på grund av olika saker. De här revorna är sådant som man får leva med.

Moa: Kan jag bara säga det som Julia sa? Jag håller med. Instämmer med föregående talare.

Julia: Annars har vi ju ”oooouuuuhhh”. Det är ett väldigt, väldigt, väldigt långt ”ouuuhhh”.

Moa: Med tre h.

Julia: Jag tror det ska vara ännu fler. Fem rader med o och tre h.

 

Vem är ditt frikort?

Julia: Alltså jag är singel, så everybody! Eller va, jag förstår inte. Ooooh. Ooooh. Oooh. Oh. Mmmm.

 

Moas inre mörker?

Julia: Vi kan ju inte ligga, vi är alldeles för friend-zonade för det.

Moa: Sant!

Julia: Åh gud, jag vet inte. Nej, vänta, vänta, vänta!

Moa: Säg någon i skådisgruppen.

Julia: Nej, vet du hur pinsamt det vore? Det är klart det finns någon i skådespelargruppen, men jag kommer inte säga det. Ja, det får ni gissa själva. Jag säger han i ”Parfymen”!

Moa: Nu blev det ju lite jobbigt.

Julia: Säg han i ”Parfymen”.

Moa: Jag vet inte vem han i ”Parfymen” är.

Julia: Han är smutsig och snygg. Precis som den svenska killen i ”Snapphanar”; han är också smutsig och snygg.

Moa: Jag har inte sett ”Snapphanar”. Jag vill inte svara på det, Petter kommer bli ledsen då.

 

Men tänk på att de här är lite mer av ett potentiellt frikort…

Moa: Potentiellt? Ja men då säger vi….

Julia: Tänk det snyggaste, det hetaste; det du vill slicka på i Hollywood. Tänk den människa som du bara vill ska smälta över dig.

Moa: Du har bra koll på det här! Men spontant så säger jag Tom Hardy. Det blir min the one.

 

Harry Potter eller Gandalf?

Julia: Harry Potter.

Moa: Harry Potter.

 

Moa

Lämna ett svar