MESK

Medicinarspexet Umeå

Vi tar pulsen på orkestern

2015 november 1
Journalisterna

I ett virrvarr av kaffe, halvfärdiga arr och högtalare hjälper Alva (snyggingen på bilden nedan) journalisterna att ta pulsen på orkestern. Årets orkester bjuder på mycket blås, mycket tagg och mycket fika. Hur ligger då orkesterns puls? Den är helt klart hög. Väldigt hög!

 

Kan du beskriva dig själv?

Jag heter Alva, och jag spelar saxofon i orkestern. Barytonsaxofon heter instrumentet. Jag går läkarprogrammet på T5, och jag har varit med i spexet en gång innan. Det känns väldigt kul att spela i orkestern i år igen!

 

Hur kom du in på det här med musik?

I min kommun fick alla börja i kommunal musikskola när man fyllde tio. Då fick man ett brev hem, och så satt man och läste i den här broschyren och mina föräldrar tyckte att jag ”måste spela ett instrument”. Då valde jag mellan en massa, bland annat så stod valet mellan valthorn – ett brassinstrument, nyckelharpa och saxofon. Till slut så landade jag i saxofon. Det är jag väldigt glad att jag gjorde! Jag är också väldigt glad över att mina föräldrar tjatade på mig att jag skulle öva – då var det inte så kul, men nu har man igen det hundra gånger om. Det är helt fantastiskt att spela.

 

Är ni en musikalisk familj?

Nej, både mamma och pappa är tondöva. De har överfört det här på oss, att de ville att vi skulle börja. De har inte tvingat oss att fortsätta, men de har peppat oss och gett oss möjligheterna. Alla mina fyra syskon spelar eller har spelat något instrument.

 

 Det svänger, katten!

 

Vilket instrument skulle du vara, och varför?

Jag skulle nog vara en saxofon. En tenorsaxofon, för den är väldigt sexig. Den har värsta kurvorna, och den låter väldigt sexigt också. Den är ungefär som jag!

 

Vilken är din favoritmusikgenre?

Oj, gud vad svårt. Att spela eller lyssna, det är så himla olika, men jag skulle nog ändå säga storband. Kul att spela, kul att lyssna.

 

Vilken är din drömmusiker att spela med?

Det här kommer att låta jättenördigt, men det finns en barytonsaxofonist som kommer från Frankrike. Hon är kvinna och hon är fantastiskt duktig; hon heter Céline Bonacina. Hon är riktigt duktig, och jag skulle vilja spela något med henne. Då hade man kunnat lära sig något av henne.

 

 Bonacina.
Vilken är låten om ditt liv?

Gud, det finns väldigt många låtar. Nu vet jag! Det är Queen – ”Don’t stop me now”.

 

Vad skulle du välja: att bajsa på dig offentligt en gång per år, eller att bajsa på dig en gång per dag hemma?

Det värsta med att bajsa på sig är ändå känslan, så jag skulle nog ändå välja att göra det en gång om året. En gång om dagen känns ju ändå.

 

Och fatta vad jättemycket tvätt du skulle få…?

Ja shit, då måste man ju boka tvättid hela tiden!

 

Lämna ett svar